Kunstlezing Beeldhouwen met bomen

By 22 december 2022Agenda, Literatuur

Kunst uit Zeist organiseert op donderdag 12 januari a.s. een lezing over ‘Penone & de Natuur’, beelden gemaakt door Giuseppe Penone. Deze Italiaanse kunstenaar van de ‘arte povera’ stroming beeldhouwt met natuurlijke materialen en laat bomen herleven.

Kunsthistorica Mirelle Nunes neemt u in deze lezing mee naar de tentoonstelling in Museum Voorlinden in Wassenaar, die nog te zien is t/m 29 januari 2023. Het museum verzamelt al lange tijd de kunst van Penone, zoals de bronzen sculptuur ‘Biforcazione’ (1991). Een bronzen boomstronk van 13 meter met op de plek van een twijg de handafdruk van de kunstenaar, waar water uitstroomt.

Mirelle Nunes zal tijdens de kunstlezing het iconische werk van Penone plaatsen tussen zijn vroege en recent werk. Ruimte vullende installaties worden afgewisseld met intieme sculpturen en tekeningen. Thema’s en symbolieken worden toegelicht. Al je zintuigen worden geprikkeld: ruiken, voelen, zien. Omringd door zijn werk waant men zich dichter bij de natuur dan ooit.

Meer informatie en/of reserveren
Marco Visser

Author Marco Visser

More posts by Marco Visser