Wie ben ik als niemand kijkt

By 9 maart 2023Agenda, Literatuur

LIESBETH WOERTMAN over haar boek “WIE BEN IK ALS NIEMAND KIJKT’.
De levensloop van Liesbeth Woertman klink als een prachtige roman: Van Schoenverkoopster tot Hoogleraar in de psychologie en van risicoleerling op de avond-mavo tot promovenda op het onderwerp ‘lichaamsbeelden’. Uiteindelijk werd zij Opleidingsdirecteur psychologie en Hoogleraar Kwaliteit en Vormgeving van het psychologieonderwijs.

‘Wie ben ik als niemand kijkt?’ gaat over de rol van schoonheid en identiteit in het leven van vrouwen boven de veertig. Een van de dingen die vrouwen vanaf deze leeftijd vaak zeggen is ‘dat mannen steeds minder kijken’. Het verdwijnen van de mannelijke blik opent nieuwe deuren en breekt oude concepten. Het geeft ruimte voor verwondering maar ook voor verdriet en verlies.

‘Dit boek nodigt je uit om je kijk op schoonheid en identiteit te onderzoeken. In de wereld je bijdrage leveren én je innerlijke wereld serieus nemen is wat mij betreft het doel van de derde levensfase. Omgaan met verdriet en verlies en leren genieten van je wijsheid, authenticiteit en waardigheid.

Meer informatie en/of reserveren