Schrijversontmoeting met Özcan Akyol

By 13 februari 2023Agenda, Literatuur

In gesprek met Eus
We zijn erg blij dat schrijver en columnist Özcan Akyol op woensdag 14 maart naar Kunstenhuis Idea komt om te vertellen over zijn romans en persoonlijke verhalen.

Schrijver en columnist Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch schelmenroman Eus. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen. Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten. Inmiddels zijn er bijna 100.000 exemplaren verkocht en is er ook een theaterbewerking van de roman.

Begin 2016 verscheen zijn tweede roman Toerist. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Toerist kent net als Eus autobiografische elementen. Het boek betekende de definitieve doorbraak van de auteur in de literaire wereld. Want ook Toerist stond wekenlang in de bestsellerlijsten en kreeg veel lof. Beide boeken staan va

Meer informatie en/of reserveren