Kunstlezing Johannes Vermeer

By 25 januari 2023Agenda, Literatuur

Uniek dit jaar is dat 28 van de ca. 37 schilderijen van Johannes Vermeer te zien zullen zijn in het Rijksmuseum. Vanaf 10 februari opent de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit; te zien t/m 4 juni 2023. Het kleine oeuvre verspreidt over de hele wereld is hiervoor bijeengebracht, waarvan sommige werken nooit eerder voor het publiek in Nederland te zien waren.

De Delftse kunstenaar Johannes Vermeer (1632-1675) is een van de grootste meesters uit de Hollandse Gouden Eeuw. Zijn werk kenmerkt zich door tijdloze, ingetogen scènes binnenshuis, subtiel kleurgebruik en een ideale compositie. Over Vermeer zelf en zijn werkwijze weten we eigenlijk heel weinig, vandaar zijn bijnaam ‘De Sfinx van Delft’.
In zijn eigen tijd was Vermeer niet erg bekend en raakte zelfs na zijn overlijden in de vergetelheid. Herontdekt aan het einde van de 19e eeuw en van toen af groeide zijn naamsbekendheid.

Mirelle Nunes, kunsthistorica, zal bij deze kunstlezing ingaan op deze wereldberoemde 17de-eeuwse schilder en zijn werken stukje bij beetje ontrafelen, zoals ‘Het straatje’ en ‘Het melkmeisje’.

Meer info & aanmelden: www.kunstuitzeist.nl
kunstuitzeist@casema.nl

Meer informatie en/of reserveren