17 mei 2021

Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting Meer muziek in de Klas, ontving afgelopen week de wens van de kinderburgemeesters van Zeist en De Bilt voor meer muziekonderwijs op de basisschool. Koningin Máxima maakte een tour door Nederland voor de campagne 50dagenmuziek.

Hartelijke ontvangst

De Koningin werd hartelijk ontvangen in het openluchttheater Cabrio in Soest. Een van de sprekers was directeur Ella Prins van de Julianaschool in Bilthoven. Zij sprak daar namens alle leerlingen van basisscholen in De Bilt en Zeist.

Ella is al jarenlang een warm pleitbezorgster van muziek op haar school: muziek hoort erbij. Alle 500 kinderen op haar school krijgen gedurende hun hele schooltijd meerdere instrumentale lessen aangeboden en daarmee is de school een voorbeeld voor heel veel andere scholen. 

Hartenwens 

Zo ontstond samen met KunstenHuis De Bilt-Zeist het plan om tot een cultuurakkoord te komen met alle basisscholen in gemeenten De Bilt en Zeist.

In dit akkoord worden afspraken gemaakt over muzieklessen op de scholen. Zodat kunst- en cultuuronderwijs een vanzelfsprekendheid wordt op de scholen.

Deze hartenwens mocht Ella delen met Koningin Máxima. ‘Samen een liedje zingen en spelen geeft verbinding,’ sprak Ella Koningin Máxima toe. ‘Mede dankzij u gaan Zeist en de Bilt zeker op 1 juli het muziekakkoord ondertekenen.’ sprak ze verder. De beide kinderburgemeesters Sebastian van Dijk (Zeist) en Carmen Braak (De Bilt) zetten vervolgens namens alle kinderen uit Zeist en de Bilt hun handtekening oor Méér Muziek in Zeist en De Bilt. 

Op maandag 17 mei wordt onze Koningin 50 jaar, aanleiding voor de ‘50dagenmuziek’ tour van Stichting Meer muziek in de Klas’.

Foto: Set Vexy / Méér Muziek in de Klas.