Ze was Callas en ze was Maria, zei ze in een interview. Twee verschillende personen: de operadiva en de vrouw die ook nog bestond, verstopt achter de glamour en de onophoudelijke media-aandacht. Maria Callas (1923-1977), een van de grootste sterren van haar tijd, was publiek bezit. Wat ze ook deed, op het podium of daarbuiten, het werd driftig besproken door haar fans, de critici en de roddelpers.

Wel zo eerlijk dus dat de zangeres, ruim veertig jaar na haar dood, nu eens zelf haar zegje mag doen, zonder in de rede te worden gevallen door het eeuwige koor van Callas-watchers. Debuterend regisseur Tom Volf besloot in de documentaire Maria by Callas enkel uit te gaan van haar eigen woorden. Televisie- en radio-interviews komen voorbij, fragmenten uit haar brieven worden voorgelezen. Daarnaast is er volop ruimte voor muziek. Met niet eerder vertoond beeld- en geluidsmateriaal laat Volf zien dat zij wel degelijk twijfelde: over haar repertoire, haar zangtechniek, haar veelbesproken relatie met scheepvaartmagnaat Aristoteles Onassis. Wat overeind blijft, is haar ongelooflijke charisma.

Het Filmhuis van De Woudkapel vertoont iedere laatste donderdagavond van de maand een bijzondere speelfilm of documentaire voor een vriendelijke prijs.

Aanvang film: 19.30 uur;       zaal open : 19.00 uur
Entree:  € 6,00.  (bij voorkeur met gepast geld betalen svp)

Niet leden Woudkapel: 1 x per jaar € 2,50 extra lidmaatschap/administratiekosten
Koffie, thee en een drankje na afloop zijn bij de entreeprijs begrepen.

Kaartjes kunnen zowel aan de kassa van de Woudkapel (Beethovenlaan 21, Bilthoven) als vooraf via internet geregeld worden. www.woudkapel.nl/programma

Aanvang film: 19.30 uur;       zaal open : 19.00 uur

Meer informatie en/of reserveren