Wie graag start met een cursus kan terecht bij de VolksUniversiteit van KunstenHuis Idea in Zeist en Bilthoven. Wanneer je op vakantie bent en de Italiaanse ober begint een gezellig praatje, dan is het zo leuk om een gesprekje met elkaar te voeren. In de lessen bij de VolksUniversiteit zijn veel talen te leren, in een gezellige groep cursisten. In het nieuwe seizoen starten er weer cursussen Engels, Italiaans, Spaans, Arabisch of Oekraïens. Door samen te oefenen gaat het leren sneller.

Er zijn veel verrassende cursussen. Wie bijvoorbeeld graag wil schilderen, kan in de Bob Ross workshop een schilderij maken met de technieken en in stijl van deze bekende tv-kunstdocent. Dit is ook een gezellige activiteit om met vriendinnen te doen of om cadeau te geven. Voor iedereen die eigenlijk meer ruimte wil in huis, maar wel wat advies en inspiratie kan gebruiken om dit op een leuke manier aan te pakken, is er de cursus Leven met minder spullen. Naast deze cursussen is er nog een veel groter aanbod op het gebied van talen, creatief, natuur, kunst en cultuur, culinair en lifestyle. Er zijn ook diverse lezingen te volgen over uiteenlopende onderwerpen.

Op www.kunstenhuis.nl/volksuniversiteit staat het complete aanbod van de VolksUniversiteit. Daar vind je ook meer informatie over de cursussen, de data en locaties.

Wie zich wil aanmelden of een vraag heeft kan van maandag t/m vrijdag bellen tussen 9.00 en 17.00 uur naar 030 695 83 93 of mailen naar volksuniversiteit@kunstenhuisidea.nl. Via de website is het mogelijk om direct in te schrijven of een kaartje voor een lezing te kopen.