Nadat het Filmfestival 2 jaar moest worden uitgesteld, is iedereen op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei van harte welkom op het inmiddels Tiende Spiritueel Filmfestival in De Bilt. Voor dit feestelijke tweede lustrumjaar kozen wij 4 films die aanzetten tot innerlijke reflectie, onze interpretatie voor spiritualiteit benaderen, en alle bekroonde films zijn. De films worden kort ingeleid en na afloop heeft u de keuze na te praten over uw indrukken. Als vanouds is de toegang gratis, terwijl wij voor koffie of een drankje een kleine bijdrage vragen. Locatie Michaëlkerk, Kerklaan 31, De Bilt.

Vrijdag 20 mei
10.00 uur. Kapsalon Romy. De 10-jarige Romy ontwikkelt een speciale band met haar oma, die vergeetachtig wordt. Nederlands gesproken jeugdfilm. Regie: Mischa Kamp, 2019.
14.00 uur. The Children Act. Fiona moet uitspraak doen in een zaak met de jonge Adam, die leukemie bloedtransfusie weigert. Ze leert Adam goed kennen – maar hoe goed? Regie: Richard Eyre, 2017.
19.30 uur. Roma. Cleo is hulp in de huishouding bij een welgesteld gezin in Mexico. Welke banden ontstaan tussen haar en het gezin? Regie: Alfonso Cuarón, 2018.

Zaterdag 21 mei
19.30 uur. Greenbook. Voor zijn tournee huurt de Afro-Amerikaanse pianist Don de ruwe Tony in, een tegenpool van hemzelf. Hoe gaan ze het met elkaar vinden in het racistische Amerika van 1962? Regie: Peter Farrelly, 2018.