Zaterdag 24 augustus 2019 zal Anne Koen, overlevende van het Jappenkamp in Semarang (Java) en inwoner van Bilthoven, een bezoek brengen aan de Bilthovense Boekhandel. Van 10.00 tot 12.00 uur is zij aanwezig om uw vragen te beantwoorden en haar boek Bamboe buigt maar breekt niet te promoten.

Bamboe buigt maar breekt niet is het indrukwekkende levens- verhaal van Anne Koen, die samen met haar ouders de Japanse interneringskampen in voormalig Nederlands Indië overleefde.

In 1946 repatrieerde zij met haar moeder naar Nederland, studeerde aan de Rietveld Academie en creëerde vele prachtige schilderijen en aquarellen, die vaak betrekking hebben op haar bijzondere jeugd in Nederlands Indië. In 1978 werd haar echtgenoot gegijzeld bij een Molukse actie in het provinciehuis van Assen.

Het eerste deel van dit boek is een emotioneel verslag van de Japanse bezetting en het leven in kampen, gezien door de ogen van een snel volwassen wordend meisje. Het tweede deel verhaalt de moeizame terugkeer naar het gewone leven, en hoe dit proces ook doorwerkte in volgende generaties. Deze uitgave wordt verrijkt met foto’s en afbeeldingen van bijzondere schilderijen van Anne Koen.

Meer informatie en/of reserveren