Sinds 3 december 2021 bestaat het Nederlands Brandweerorkest (Brandweerharmonie) 95 jaar. Een uitgebreid jubileum programma stond in de steigers, maar helaas gooide corona roet in het eten.
Uiteindelijk is gekozen om twee super leuke evenementen door te laten gaan. Daar wordt nu met de hele vereniging hard aan gewerkt om dat tot een succes te brengen.

Op zondag 22 mei organiseert de Brandweerharmonie de ‘Eerste Bilthovense Maestro” naar het zich nu laat aanzien op het geheel vernieuwede Vinkenplein in Bilthoven. 8 Maestro’s gaan strijden om deze mooie titel. Na een workshop van de dirigent en prettig in het gehoor liggende muziek moeten ze toch een eind kunnen komen. Een vakkundige jury beslist welke 2 besten naar de finale gaan en wie zich daarna de ‘Eerste Bilhovense Maestro mag noemen.

Op zaterdagavond 1 oktober a.s. in het H.F Witte centrum, gaat een nieuw muziek & film project in première. 95 Jaar verhalen uit de Biltse brandweer muziek geschiedenis. Ondersteund door theatermaker Bart van Gerwen en dirigent Lucienne de Valk stellen de leden van het Brandweerorkest het hele project samen. Oude foto’s en bewegende beelden uit de archieven van het orkest en de brandweer worden voorzien van bijpassende muziek en op deze manier wordt het verhaal van 95 jaar Brandweerorkest verteld.

Saamhorigheid, liefde, vriendschappen voor het leven en gaan voor een mooie toekomst passen zowel bij de brandweer als bij het orkest.

Voor wat betreft de Maestro’s zijn extra kandidaten nog welkom. Heb jij tips welke markante persoonlijkheid uit de omgeving ook mee zou willen doen? Mail voor aanmelden en workshopdata naar maestro@brandweerorkest.com.