Arthur Brand, de grootste kunstdetective van Nederland, komt naar de Bilthovense Boekhandel voor een lezing over zijn boek De paarden van Hitler. U kunt deze lezing bijwonen op dinsdagavond 9 april 2019 om 20.00 uur.

Tijdens een bezoek aan zijn oude leermeester krijgt kunstdetective Arthur Brand een foto te zien van de paarden van Hitler, twee metershoge beelden die Hitler ooit voor de Rijkskanselarij had laten plaatsen. Ze worden te koop aangeboden. Maar die wereldberoemde beelden waren toch in de Slag om Berlijn vernietigd? Dit moeten vervalsingen zijn.

Brand ontdekt echter dat de paarden geen vervalsingen zijn. Hij gaat als een ware detective op onderzoek uit en probeert te achterhalen waar de beelden de afgelopen zeventig jaar bleven, wie ze in handen had en wie ze nu voor veel geld op de zwarte markt wil verkopen. Tijdens zijn spannende zoektocht ontmoet hij kopstukken van criminele organisaties, oud-nazi’s, oud-KGB’ers, neonazi’s, louche figuren en Oost-Duitse ex-politie – ze blijken er allemaal mee te maken te hebben. Uiteindelijk weet Brand, samen met de Duitse politie, de beelden te confisqueren. Hij haalt er het wereldnieuws mee.

Hij heeft van deze zoektocht het boek De paarden van Hitler geschreven; een ongelooflijk spannend, waargebeurd verhaal over geheime diensten, oud-nazi’s, neonazi’s en heel veel geld.

Arthur Brand specialiseerde zich, na een studie Spaans en geschiedenis, in de kunst en antiquiteitenhandel en groeide uit tot de grootste kunstdetective van Nederland. Zijn vondsten van de paarden van Hitler, maar ook van een schilderij van Dalí en van vijf schilderijen uit het Westfries Museum, waren wereldnieuws. De totale waarde van mede door Brand opgeloste zaken wordt geschat op meer dan 150 miljoen euro.

Meer informatie en/of reserveren