LA CHANA, Regie: Lucija Stojevic.  In de jaren ’60 en ’70 maakte flamencodanseres ‘La Chana’ grote indruk in Hollywood. Nu, meer dan twintig jaar later, vertelt ze haar verhaal. Winnaar publieksprijs IDFA 2016.
Antonia Santiago Amador was een van de grootste sterren in de flamencowereld. In de jaren zestig en zeventig maakte ‘La Chana’ wereldwijd furore met haar vernieuwende stijl en adembenemende ritmes. Peter Sellers, met wie ze samenspeelde in de film The Bobo (1967), vroeg haar naar Hollywood te komen. Maar op het hoogtepunt van haar carrière verdween ze ineens uit de schijnwerpers.
‘La Chana’ geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium.

Entree: 6,- voor de film, exclusief lidmaatschap filmhuis à 2,50 per filmseizoen.
Koffie, thee en een drankje na afloop zijn bij de entreeprijs begrepen. Kaartverkoop via ‘bestel kaarten‘ of aan de deur (dan graag gepast betalen s.v.p.).

Het Filmhuis van De Woudkapel vertoont iedere laatste donderdagavond van de maand een bijzondere speelfilm of documentaire voor een vriendelijke prijs.

Op donderdagavond 31 januari draait van 19:00 – 22:00 uur de film La Chana (2016) in Filmhuis Woudkapel, Beethovenlaan 21 in Bilthoven.

Redactie

Author Redactie

More posts by Redactie

Leave a Reply