2 juni 2020

Vanaf 2 juni gaan de deuren van de locaties van het KunstenHuis weer open voor lessen. Vanaf 18 mei werden de danslessen reeds buiten hervat, vanaf deze week kan weer een groot gedeelte van de muziek-, theater- en beeldende lessen in de eigen gebouwen beginnen.

“De veiligheid en gezondheid van onze cursisten, docenten en medewerkers staan bij ons voorop”, zegt directeur Rob Schouw. “De gebouwen en lokalen zijn aangepast en voorzien van looproutes zodat zowel tijdens de lessen als bij het in- en uitgaan 1,5 m afstand kan worden aangehouden. Overal in de gebouwen zijn hand-gel, desinfecterende sprays en doekjes beschikbaar, we hebben plastic schermen geplaatst waar nodig, de ventilatie is op orde en iedereen weet aan welke gedragsregels men zich moet houden.” 

Grotendeels van start

Nog niet alle activiteiten van het KunstenHuis kunnen vanaf 2 juni worden hervat. Zo zijn er nog restricties ten aanzien van samenzang en blaasinstrumenten. De 1-op-1 muzieklessen kunnen doorgaan, de groepslessen alleen als er geen zangers of blazer bij zijn. Ook voor danslessen gelden andere regels en blijven voornamelijk buiten. “Onze cursisten worden hierover per afdeling geïnformeerd.”   

De concerten en voorstellingen in de podia zoals Poppodium De Peppel en Theater Het Lichtruim worden pas hervat in het najaar, als de mogelijkheden voor publieksaantallen nog meer verruimd worden.

Positief over volgend seizoen

Nu de cursussen en lessen weer mogen beginnen, kan het kunstencentrum ook weer met enig vertrouwen naar de toekomst kijken. Vanaf half juni kan men zich inschrijven voor de lessen vanaf september. Het nieuwe cursusseizoen 2020-2021 gaat dan online op de website van het KunstenHuis: www.kunstenhuis.nl. “Voor de afdeling Beeldende Kunst is de voorinschrijving voor onze huidige cursisten reeds gestart. We geven onze trouwe cursisten als dank voor hun loyaliteit voorrang bij het inschrijven. Half juni zullen ook onze andere cursisten zich met voorrang kunnen inschrijven voor het nieuwe seizoen,” aldus Rob Schouw. Het KunstenHuis ontving de afgelopen weken veel positieve reacties van cursisten over hoe zij in coronatijd hun lessen digitaal hebben kunnen volgen.

Zomercursussen

Deze zomer zal het KunstenHuis met een divers en interessant cursusaanbod de inwoners van De Bilt, Zeist en Driebergen de mogelijkheid geven om ook in juli en augustus door te gaan met kunstbeoefening. De inschrijvingen voor de cursussen beeldende kunst in de unieke buitenlocatie Fort Ruigenhoek in Groenekan, inmiddels een jaarlijkse traditie, zijn reeds gestart. Eind juni komt ook het overige zomeraanbod online.

Meer informatie is te vinden op www.kunstenhuis.nl.