Op zondag 7 april om 15:00 uur speelt pianiste Hanna Shybayeva, winnaar van veel concoursen, zoals de Young Pianist Foundation competitie in Amsterdam, in Theater Het Lichtruim in Bilthoven.

Hanna Shybayeva is één van de meest prominente Nederlandse pianisten en regelmatig op televisie te zien, zoals bijvoorbeeld bij het programma Vrije Geluiden van de VPRO. Ze stamt uit een muziekfamilie, verliet 18 jaar oud haar geboortestad Minsk en studeerde in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium bij de Russische meesterpianist Naum Grubert. In 2005 verwierf zij met de hoogste onderscheiding het diploma Master of Music. Sinds 2008 maakt Hanna Shybayeva deel uit en is medeoprichter van het in Den Haag gevestigde New European Ensemble.

Tango

In het programma van deze recital plaatst plaatst zij vier tango’s. De beweegreden van deze keuze is te vinden in haar nieuwe album ‘Tangos for Yvar’. Op zoek naar tangostukken voor piano, stuitte zij een paar jaar terug op een verzameling van 127 tango’s die de Amerikaanse pianist Yvar Mikhashoff bij toonaangevende componisten bestelde. Hanna Shybayeva’s album ‘Tango for Yvar’ verschaft verbluffend uiteenlopende inspiraties door de tango.

Meer informatie en/of reserveren