In De Woudkapel is jaarrond een expositie te bewonderen. Van 6 juni tot 29 augustus is het de beurt aan Rico van Amelsvoort met zijn bijzondere werken. Van Amelsvoort (1955) is schilder en tekenaar en zijn oeuvre varieert van surrealistisch tot symbolisch. Hij heeft intense aandacht voor vormen, patronen en tere details.

Hij begon op z’n 19e met dingen van zich ‘af te schilderen’. Het was niet omdat hij het per se leuk vond, het ging meer uit gedrevenheid, een soort roeping. Door de jaren heeft hij zijn techniek verfijnd en dat is duidelijk terug te zien in zijn schilderijen. Zijn werk oogt complex en gelaagd. De kleuren, de composities en motieven laten zien dat de Jugendstil van grote invloed is op zijn werk. Daarnaast zie je ook sterke Arabische invloeden terug.

Hij vindt zijn werk soms een soort veredelde kitsch. ‘Ik probeer de kracht die kitsch in zich draagt neer te zetten, want ik kan zelf soms echt genieten van kitsch als het prachtig gemaakt is, dan kan ik de maker bewonderen. Mijn werk is soms pure decoratie. En soms is het daarbij ook puur autobiografisch.’

Meer informatie en/of reserveren