Op het Vinkenplein organiseert het Nederlands Brandweerorkest in het kader van zijn 95 jarig bestaan op zondag 22 mei om 14.00 uur de 1e Bilthovense Maestro. Voor deze eerste keer nemen zeven deelnemers, zonder orkest ervaring, plaats voor het harmonieorkest.

Hans Frederiks (toneelvereniging Steeds Beter), Maaike van der Meer (Studio Pilates en Meer), Ernst Veldkamp (Brandweer De Bilt), Jolanda van Hulst (Voedselbank), Hans Stevens (Kapsalon Stevens uit Maartensdijk), Pauline Pothoven (Biltsche Courant) en Erik van Heeringen (onze eigen onmisbare verzorger in barre tijden) gaan proberen de finale te bereiken in deze wedstrijd.

In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een aantal werken uit verschillende genres, waarna de deskundige jury (Anita van Soest en Johanna Eijsbouts van KunstenHuis Idea) bepalen welke twee kandidaten doorgaan naar de finale, waar zij beide hetzelfde werk zullen dirigeren. De winnaar wordt bepaald door de jury in samenspraak met het orkest, waarna deze Maestro zich de ‘Eerste Bilthovense Maestro’ mag noemen. We hopen op een prachtige zondag met veel publiek die ‘onze’ Maestro’s komen aanmoedigen. Op naar de 2e Bilthovense Maestro in 2023!

Meer informatie en/of reserveren