Op dinsdag 19 april was dwarsfluitdocent Frans Franssen 40 jaar in dienst bij de muziekschool in Zeist, nu genaamd KunstenHuis Idea.

In 1982 kwam Frans in dienst bij de Zeister Muziekschool waar hij nu al 40 jaar vol overgave wekelijks les geeft aan zijn leerlingen. Naast de individuele cursisten geeft hij ook leiding aan verschillende fluitensembles en doet hij al 27 jaar mee met het Zangtheater waarbij hij de eindvoorstelling (mede)begeleid op fluit. Ook speelde hij altijd graag mee in bandjes van de lichte muziek, wat hij naast het lesgeven vaker deed op bruiloften en partijen.

Frans heeft niet alleen les gegeven maar bood ook ondersteuning aan de organisatorisch kant van de muziekschool. Zo maakte hij o.a. jaarlijks de roosters voor de toetsen die de cursisten aflegden. Na 40 jaar en meerdere fusies, geeft Frans nog steeds enthousiast les in De Klinker van KunstenHuis Idea.

Frans staat bij zijn collega’s bekend als een steady kracht die er altijd is maar ook om zijn humor, zijn Limburgse tongval en zijn gedrevenheid en zijn passie voor voetbal. Zo kreeg hij het voor elkaar om nooit een voetbalwedstrijd te moeten missen door een lokaal in te richten waar hij tussendoor naar de wedstrijden kon kijken. Ook is Frans is altijd in voor gezelligheid en een drankje.

KunstenHuis Idea feliciteert Frans Franssen met zijn 40 jarig jubileum en wenst hem veel plezier bij zijn laatste jaar bij de muziekschool voordat hij met pensioen gaat.