In het weekend van 13 & 14 mei en 21 & 22 mei was het geweldig met de dansvoorstellingen in het mooie Theater Figi! De dansers van Dansschool EDC van KunstenHuis Idea waren eindelijk weer te bewonderen voor publiek op het podium! Dansers van bijna alle lesgroepen uit Driebergen, De Bilt en Zeist in de leeftijd van 2 jaar t/m 80 jaar presenteerden zich in de welverdiende spotlights mét publiek!

Groot feest
Dit jaar bestaat Dansschool EDC 42 jaar, vandaar dat de voorstellingen als groot feest werden ervaren! In 1980 is het oorspronkelijke Elisabeth Dance Center (EDC) opgericht. Met de fusie van EDC dans met de dansschool van het KunstenHuis in 2019 bestaan we nu in 2022, inmiddels onder de vleugels van KunstenHuis Idea, maar liefst 42 jaar. “We zijn er trots op dat er nog steeds met zoveel passie bij ons gedanst wordt! Zoals ook te zien is tijdens de voorstellingen. Dit jaar was het eindelijk mogelijk om het 42-jarig bestaan van Dansschool EDC te vieren met 1600 leerlingen in 12 verschillende shows, verdeeld over 2 weekenden.”

“Ondanks de zeer korte aanlooptijd, zijn de groepen geïnspireerd aan de slag gegaan. Dansers van alle niveaus, leeftijden en dansstijlen van de studio’s uit Zeist, De Bilt en Driebergen kwamen zo aan bod. De verschillende unieke choreografieën van de groepen Modern, Jazz, Urban, Klassiek Ballet, Spitzen, Tap, Peuterdans, Kinderdans, DansMix, Capoeira en Showballet lieten hun inspiratie zien vanuit het thema van 4 krachtige kleuren en het kloppende hart voor dans.”

“Het publiek heeft zichtbaar genoten en zich laten meevoeren! De eerste reacties waren mooi om in ontvangst te nemen: “Wat een geweldige voorstelling!” ”Ik heb een traantje weggepinkt én klappend van plezier gejuicht” “Wat heerlijk om de dansers op toneel te zien, van aandoenlijke peuters tot krachtige selectiedansers” “Heel bijzonder om weer te dansen in zo’n mooi theater!” We zijn super trots op onze dansers en ons team.”

Wie net als deze dansers wil leren dansen en stralen op het podium, kan zich inschrijven bij KunstenHuis Idea Dansschool EDC voor de danslessen. Proeflessen zijn vanaf nu te volgen! Aanmelden gaat via de website: http://www.kunstenhuisidea.nl/dans.