Goed nieuws voor de culturele sector: na twee jaar mogen de deuren weer helemaal open. Bijna zonder beperkingen kan de sector weer publiek, deelnemers en cursisten verwelkomen.

Vanaf 18 februari
Vanaf vrijdag 18 februari mogen culturele organisaties weer tot 01.00 uur geopend blijven. Het coronatoegangsbewijs blijft dan nog een week lang gelden in bioscopen, musea en theaters. Eenmaal binnen is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer nodig bij evenementen met maximaal 500 mensen. Op culturele locaties met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht. Er geldt geen bezoekersnorm meer.

Vanaf 25 februari
Vanaf 25 februari gelden overal in Nederland weer de normale openingstijden. Ook vervalt de verplichte 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje. Voor locaties waar minder dan 500 mensen binnen zijn, is een coronatoegangsbewijs niet meer nodig. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen, zonder vaste zitplaats, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien (1G).

Meer over de versoepelingen lees je op de website van de Rijksoverheid.