De komende boekenweek 23/31 maart brengt de Bilthovense Boekhandel met een bijzondere lezingencyclus een Ode aan de Vrouw.

Jeroen Hermkens bijt op 23 maart het spits af met de opening van zijn expositie ‘ode aan de vrouw’ in de Kelder onder de boekhandel. Het vrouwelijk naakt in olieverf, lithografieën en pentekeningen.

Koopzondag 24 maart verzorgt Yvonne van der Bijl een lezing over één van de 1001 vrouwen uit de 20e eeuw; Harkje Benthem-de Wilde. Harkje was al politiek actief voordat het vrouwenkiesrecht bestond en werd raadslid, wethouder èn locoburgemeester in de vroege 20e eeuw.

Lidewijde Paris, voormalig uitgeefdirecteur en oprichter van ‘de leesambassade’ komt een wervelende presentatie geven op dinsdagavond 26 maart. Zij neemt de toehoorder mee naar een wereld vol schrijfsters en personages in de wereld van de kunst, cultuur en literatuur.

Maroeska Metz, lid van Dutch Design, deelnemer van ‘Heel Holland Bakt’ en maker van het kookboek Hoe dan?! dat genomineerd werd voor beste kookboek van het jaar, vertelt donderdagavond 28 maart over haar opkomst, ondergang en wederopstanding. Een avond vol levenslessen èn fijne hapjes.

Alle lezingen vinden plaats in de Kelder onder de Bilthovense Boekhandel.

Info over aanvangstijden en toegangsprijzen: www.bilthovenseboekhandel.nl of 030-2281014

 

Meer informatie en/of reserveren