woensdag 28 februari 2024 - zondag 19 mei 2024

Expositie Margreet de Vries

De Woudkapel, Beethovenlaan 21, 3723 JG Bilthoven
Categorie
Kunst
Meer info

Het keramische werk van Margreet de Vries is momenteel te bezichtigen in de vitrine in de Woudkapel. Het werk kenmerkt zich door het zoeken naar contrasten.

Tot 20 mei zijn de werken van drie kunstenaars te bezichtigen in de Woudkapel. Eén van deze kunstenaars is Margreet te Vries. Haar keramische werken staan momenteel in de vitrine in de Woudkapel.

Margreet de Vries
Het keramische werk van Margreet de Vries (Rotterdam, 1954) kenmerkt zich door het zoeken naar ‘contrasten’: contrast in vorm of in huid, contrast tussen rust en dynamiek. Het witte, gladde porselein wordt vaak gecombineerd met aards gekleurde grove steengoed klei. De laatste jaren is de combinatie helderwit en hard porselein met zacht en gekleurd vilt ontstaan.
Ze studeerde aan Academie Minerva te Groningen. Van haar hand zijn o.a. “De Klok” van de Julianaschool in Bilthoven en het Kunstwerk in de tuin van het Witte Kerkje.

Bezoektijden
Je bent van harte welkom om de exposities in de Woudkapel te bezoeken op zondagen van 9.30 tot 12.30 uur en en tijdens activiteiten.
Bezoek op afspraak is ook mogelijk. Zie www.woudkapel.nl voor meer informatie.

Delen op