Na een geslaagde ‘Maestro’ op het Vinkenplein In Bilthoven is het nu tijd voor ons tweede jubileum project in 2022. Ons Brandweerorkest is 95 jaar en op deze bijzondere avond nemen wij u mee door onze geschiedenis. Op 3 dec 1926 gingen we van start als “Fanfare corps der Vrijwillige Brandweervereniging Bilthoven”. Brandweerlieden van Brandweer Bilthoven werden opgeleid door de commandant op een koperblaasinstrument. Een aantal mooie jaren volgde tot de oorlogsjaren waarin er weinig tot geen mogelijkheden waren om muziek te maken. Na de oorlog nam het ledenaantal weer snel toe en in de jaren 50 mochten er ook burgers en vrouwen lid worden en er volgde prachtige jaren voor het orkest onder de naam “Vereniging der Vrijwillige Brandweerharmonie Bilthoven”. In 2018 kreeg de vereniging haar huidige naam: Het Nederlands Brandweerorkest.

De basis van onze jubileumavond wordt gevormd door prachtige muziek en mooie verhalen over, saamhorigheid, vertrouwen, liefde, vriendschappen voor het leven, jeugd, spannende reizen en optredens, en een blik op de toekomst. Naast muziek als ‘Black Saturday’, ‘Nuovo Cinema’, ‘Sunset Serenade’, die we natuurlijk live spelen, wordt het geheel ondersteunt door originele foto’s en bewegende beelden uit onze eigen archieven. Geassisteerd door theatermaker Bart van Gerwen en onze dirigent Lucienne de Valk hebben leden het hele project samengesteld en aanvullend filmmateriaal opgenomen. Muziek en film vormen vanavond een spannende cocktail. Terugblikken en vooruitkijken, van het nu naar het verleden en weer terug naar een mooie toekomst. Van uitrukken tijdens de repetitie tot mooie buitenlandse reizen, u gaat het allemaal mee maken in een mooi aan een sluitend programma.

Deze avond vindt plaats op zaterdag 1 oktober om 20:00 uur in het H.F. Witte Centrum in Bilt. De zaal gaat open om 19:30 uur. Kaarten kunnen worden gereserveerd of ter plekke worden gekocht. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid voor een drankje en kan er een kijkje worden genomen in foto’s en video’s uit de archieven.

Kaarten:  € 10,- inclusief consumptie
Kinderen tot en met 12 jaar: Gratis
Kaarten reserveren: projecten@brandweerorkest.com

Gereserveerde kaarten kunnen tot een kwartier voor aanvang worden opgehaald.

Betalen ter plaatse contant of met pin.

Meer informatie: https://www.brandweerorkest.com of mail naar: projecten@brandweerorkest.com