zondag 14 april 2024 | 10:30 - 11:30

Componiste Rita Hijmans

De Woudkapel, Beethovenlaan 21, 3723 JG Bilthoven
Categorie
Cultuur
Muziek
Meer info

Een interview met componiste Rita Hijmans over wat haar inspireert als componiste. Haar werk 'Cellust' wordt uitgevoerd op cello en piano door twee muzikanten.

In deze bijeenkomst wordt Rita Hijmans geïnterviewd over wat haar inspireert als componiste. Ook zal haar werk ‘Cellust’ worden uitgevoerd door Mariëtte Landheer op cello en door Marian Bolt op piano.

Rita Hijmans
Rita Hijmans is componiste en schreef een uitgebreid oeuvre voor zeer uiteenlopende bezettingen qua samenstelling, omvang en niveau. Zij heeft een brede muzikale achtergrond. Ze begon met studentencabaret, met mime en muzikale improvisaties en speelde als fluitist in een Big Band. Pas op latere leeftijd legde zij zich toe op compositie.
Rita componeert, voornamelijk in opdracht, voor ensembles en orkesten en haar werk is regelmatig te horen op Radio 4. Zij schreef o.a. werken voor het jeugdsymfonieorkest, strijkorkest, blazersensemble, blaaskwintet, strijkkwartet, voor viool en piano én cello en piano. Ook zette zij gedichten op muziek, zowel voor koor als voor solozang, met basklarinet en marimba.

Muziek: Mariëtte Landheer op cello en Marian Bolt op piano.

Delen op